De omgeving

Recreatiewoning “De Dammerhof” is gelegen aan de recreatieplas “De spiegelplas”, met het helderste water van Noord-Holland. Hier kunt u zwemmen, zeilen, vissen en varen. We hebben een eigen aanlegsteiger voor kleine boten, voor grotere (zeil)boten kan een legplaats geregeld worden.

De vakantiewoning ligt op loopafstand van het centrum van Nederhorst den Berg waar alle winkels die u nodig heeft voor het dagelijkse leven voor handen zijn.

In de omgeving kunt u vele kilometers fietsen en wandelen naar onder meer het prachtige natuurgebied het Naardermeer, door mooie polderlandschappen en u kunt de pittoreske dorpjes, Ankeveen, ’s-Graveland en Kortenhoef aan doen. Verder kunt u nostalgisch met een pontje over de Vecht naar het dorpje Nigtevecht varen, de fietsen mogen hierop ook mee, en langs de Vecht helemaal naar Utrecht fietsen. Tevens liggen de Loosdrechtse Plassen op steenworp afstand. In de omgeving zijn diverse fiets- en wandelroutes uitgezet door de ANWB.

Voor een dagje cultuur of Artis voor de kinderen, bent  u met de auto in 25 minuten in Amsterdam .

Vanuit de stad Weesp (ligt op ongeveer 10 minuten rijden met de auto), kunt u heel gemakkelijk met de trein (15 minuten) naar Amsterdam.

Verder bent u met de auto in 20 minuten in Hilversum waar u heerlijk kunt winkelen.